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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  08/06/2022
Data da última atualização:  23/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA FILHO, J. G. de; BERTOLO, M. R. V.; BRITO, S. C.; MALAFATTI, J. O. D.; BERTAZZO, G. B.; COLACIQUE, M. N.; PARIS, E. C.; BOGUSZ JUNIOR, S.; FERREIRA, M. D.
Afiliação:  ELAINE CRISTINA PARIS, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Recent advances in the application of nanotechnology to reduce fruit and vegetable losses during post-harvest.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Physics, v. 52, 126, 2022.
Páginas:  11 p.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s13538-022-01132-5
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fresh fruits and vegetables are essential sources of nutrients and bioactive compounds with a benefcial efect on human health. However, these products are highly perishable and have a short post-harvest life with signifcant losses worldwide. New advanced technologies, such as nanotechnology, have been used to help reduce post-harvest losses of fruits and vegetables. Nanotechnology can be applied on (i) designing edible coating materials with improved properties extending produce shelf-life, (ii) on packaging with antimicrobial activity enhanced with physical barrier properties, and (iii) additionally with sensors capable of indicating ripening stage and internal quality of fruits and vegetables. The main objective of this article was to review recent advances in the application of nanotechnology for the development of technologies capable of contributing to reduce post-harvest losses of fresh fruits and vegetables
Palavras-Chave:  Edible coatings; Nanosensors.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA18014 - 1UPCAP - DDPROCI.22/592022/64
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  03/10/2014
Data da última atualização:  03/10/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  PIMENTA, A. C.; RIBAS, K. C. Z.; LAVIOLA, B. G.; PANOBIANCO, M.
Afiliação:  Alex Caetano Pimenta, Instituto Federal de Educação, Ciência e Tecnologia de Mato Grosso; Katia Christina Zuffellato Ribas, Universidade Federal do Paraná; BRUNO GALVEAS LAVIOLA, CNPAE; Maristela Panobianco, Universidade Federal do Paraná.
Título:  Curva de absorção de água em sementes de pinhão-manso.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Comunicata Scientiae, v. 5, n. 3, p. 295-301, 2014.
Idioma:  Português
Thesagro:  Embebição; Euphorbiaceae; Jatropha Curcas.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE2513 - 1UPCAP - DD
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